لینک شکسته و تاثیرات مخرب آن بر سئو چیست؟ + راه حل

بررسی لینک شکسته و تاثیر آن بر سایت و سئو
5/5 - (5 امتیاز)

احتمالا زمانی که در یک وب‌سایت به‌دنبال یک موضوع خاصی می‌گردید، وقتی که آن را پیدا کردید و روی آن کلیک کردید به‌جای نمایش محتوا، صفحه‌ای با ارور 404 به شما نمایش داده می‌شود و همین باعث می‌شود تا شما وب‌سایت را ترک کنید.

اکثر صفحات 404 به‌علت وجود لینک شکسته رخ می‌دهد و روی عملکرد و افت رتبه وب‌سایت به‌شدت تاثیرگذار است.

تیم اُبو در این مقاله به بررسی انواع لینک‌های شکسته، ابزارهای تشخیص و راه‌کارهایی برای تعمیر آن‌ها می‌پردازد، در ادامه همراه ما باشید.

برای همه کاربران اینترنت حتما پیش آمده که زمانی که می‌خواستند وارد یک لینک شوند، پیغام page 404 برایشان نمایش داده شده و محتوایی نمایش نمی‌دهد. اما علت چیست؟

به این نوع لینک‌ها، لینک شکسته گفته می‌شود. به لینک‌هایی که از دسترس به‌دلایل مختلف خارج شده باشد و کاربر نتواند صفحه اصلی را مشاهده کند و سپس به ارور 404 برخورد کند، لینک‌های لینک شکسته یا Broken Link گفته می‌شود.

دلایل مختلفی برای به‌وجود آمدن یک لینک شکسته وجود دارد. دلیل اکثر این نوع لینک‌ها معمولا خطاهای انسانی است ولی با رعایت این نکات و دقت بیشتر در محتوا، می‌توانید از ایجاد لینک شکسته در وب‌سایت خود جلوگیری کنید.

یکی از دلایل ایجاد لینک شکسته، وجود غلط املایی در لینک‌ها است. وجود غلط املایی یکی از اشتباهات رایج انسانی است که موجب روبرو شدن کاربران با صفحه 404 می‌شود.

برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است URL خود را مجددا امتحان کنید.

دیوار آتش(Firewall) و یا محدوده جغرافیایی شما توسط وب‌سایتی که به آن لینک داده بودید، محدود شده باشد.

firewall یکی از دلایل ایجاد لینک شکسته

ممکن است صفحه‌ای که در محتوایتان به آن لینک داده بودید، به هر دلیلی حذف شده باشد برای همین دسترسی کاربران شما به آن صفحه محدود می‌شود.

تغییر نام صفحه یکی از دلایل ایجاد لینک شکسته است. بررسی کنید که صفحاتی که نام آن‌ها تغییر پیدا کرده را اصلاح کنید.

دربرخی موارد ممکن است که صاحبان وب‌سایت‌هایی که به آن لینک داده‌اید، تصمیم به انتقال یا تغییر دامنه بگیرند، بنابراین لینک شما شکسته می‌شود و نمی‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

از دیگر دلایلی که موجب ایجاد لینک شکسته می‌شود، اشتباه بودن کدهای html، CSS، JavaScript و … است.

یکی از اقدامات موثر شما برای جلوگیری از ایجاد این‌چنین لینک‌ها، بررسی کردن کدها است.

لینک‌های شکسته به 3دسته کلی تقسیم می‌شوند.

لینک‌ داخلی برای جابه‌جا کردن مخاطبان در صفحات وب‌سایت ایجاد می‌شود. لینک داخلی شکسته درصورتی رخ می‌دهد که زمانیکه کاربر تصمیم می‌گیرد از صفحه‌ای که در حال مطالعه کردن آن است به صفحه دیگری برود، به جای مشاهده محتوای صفحه مقصد، با ارور 404 مواجه شود.

وجود لینک‌های داخلی شکسته به اعتبار و میزان رتبه شما در گوگل آسیب می‌زند.

اما به‌دلیل دسترسی آسان به تنظیمات وب‌سایت، می‌توانید سریع‌تر و بهتر به حل این مشکل بپردازید.

درصورتی که URL صفحه‌ای که می‌خواهید به آن لینک دهید را تغییر داده‌اید، باید URL تمام صفحاتی که به آن لینک داده‌اید را هم تغییر دهید.

حذف صفحات لینک شده هم می‌تواند یکی از دلایل ایجاد لینک‌های شکسته داخلی شود.

لینک داخلی شکسته یکی از انواع لینک شکسته می‌باشد

در لینک‌های داخلی، کاربر در صفحات یک وب‌سایت جابه‌جا می‌شود درحالی که این داستان در لینک‌ خارجی متفاوت است. در لینک‌های خارجی شما با استفاده از لینک‌دهی، کاربران را از وب‌سایت خود به وب‌سایت دیگری متقل می‌کنید.

اگر وب‌سایت مقصد، صفحاتی که به آن لینک داده بودید را تغییر داده باشد، انتقال کاربر به‌درستی انجام نمی‌شود و بروکن لینک‌های خارجی به رتبه بندی وب‌سایت شما آسیب وارد می‌کنند.

این نوع از لینک‌های شکسته مرتبط با وب‌سایت شماست؛ زمانی که صفحه خود را حذف کنید یا آدرس آن‌ را تغییر دهید، درواقع بک لینک شکسته تولید کرده‌اید و تمامی وب‌سایت‌هایی هم که از صفحات شما به‌عنوان بک لینک استفاده کرده‌اند، دچار لینک شکسته خارجی می‌شوند.

ایجاد بک لینک شکسته هم می‌توانید روی سئو و رتبه وب‌سایت شما تاثیر گذار باشد.

یکی از روش‌هایی که گوگل وب‌سایت شما را بررسی می‌کند و نسبت به آن به رتبه می‌دهد، خزیدن ربات‌های گوگل در صفحات مختلف وب‌سایت است. در یک وب‌سایت استاندارد زمانی که خزش آغاز می‌شود، ربات‌ها از طریق لینک‌های داخلی و لینک‌های خارجی در صفحات پیمایش می‌کنند و رتبه بندی صورت می‌گیرد و اعتبار وب‌سایت شما و وب‌سایت‌هایی که به آن‌ها لینک داده بودید افزایش پیدا می‌کند.

زمانی که ربات‌ها خزنده گوگل وارد وب‌سایتی با لینک شکسته داخلی و خارجی مواجه می‌شوند، امکان خزش در دیگر صفحاتی که به آن‌ها لینک شده وجود ندارد و مانع حرکت آن‌ها می‌شود.

برای بررسی بک‌ لینک‌های شکسته هم به‌همین صورت خزش صورت می‌گیرد؛ وقتی ربات‌ها در وب‌سایت‌های دیگر درحال خزش و بررسی بک لینک‌ها هستند، اگر به لینکی برخورد کند که به اصطلاح شکسته باشد و به کاربر صفحه 404 را نمایش دهد، هم اعتبار وب‌سایتی که به آن لینک داده شده کاهش می‌یابد و هم وب‌سایت مبدا که از لینک شکسته استفاده کرده است.

همینطور تجربه کاربری مثبت در روند رتبه‌دهی برای گوگل بسیار مهم است؛ وجودانواع لینک‌های شکسته و روبرو کردن کاربر با Page 404 موجب تجربه منفی در کاربر می‌شود و اعتبار وب‌سایت شما را کاهش می‌دهد.

وجود بروکن لینک‌ها در وب‌سایت شما باعث آسیب زیادی می‌شود و باید دانست که چگونه می‌توان چنین لینک‌هایی را شناسایی کرد.

برای شناسایی انواع لینک شکسته نرم افزارها و راه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

اصلی‌ترین ابزار شناسایی لینک شکسته، گوگل سرچ کنسول است که با استفاده از ربات‌های خود، به استخراج اطلاعاتی در وب‌سایت شما می‌پردازد و یک گزارش جامع به شما تحویل می‌دهد. توجه داشته باشید که از این ابزار برای شناسایی استفاده کنید و لینکی را حذف نکنید، چرا که باعث ایجاد آسیب به وب‌سایت شما می‌شود.

یکی از نرم افزارهای مناسب برای پیدا کردن لینک‌های شکسته، نرم افزار Screaming Frog می‌باشد.

استفاده از این نرم‌افزار بسیار آسان است و برای پیدا کردن لینک شکسته به‌ این صورت عمل می‌کند که تمامی صفحات وب‌سایت شما را بررسی و جستجو می‌کند و در قالب یک گزارش تمامی لینک‌هایی که به کاربران page 404 را نمایش می‌دهد را ارائه می‌دهد.

فقط کافیست URL وب‌سایتی که قصد بررسی آن را دارید را در قسمت جستجو جایگذاری کنید و روی دکمه Start کلیک کنید؛ پس از اتمام آنالیز روی گزینه “Response Code” کلیک کنید و در منوی کشویی، فیلتر “Client Error 4xx” را انتخاب کنید

لیستی که در مقابل شماست، گزارشی از تمامی لینک‌های شکسته است که شما می‌توانید به تعمیر آن‌ها بپردازید.

یکی از ابزارهای مفید برای یافتن لینک‌های مخرب در وب‌سایت، Check my links است. این ابزار را می‌توانید از قسمت افزونه‌های کروم پیدا کنید.

Check my links می‌تواند تمامی لینک‌های استفاده شده در وب‌سایت شما را به سرعت بررسی کنید و به شما اطلاع دهد که کدام از آن‌ها لینک شکسته است.

یافتن لینک شکسته توسط افزونه Check My Links

حال که با مفهوم لینک شکسته، راه‌های تشخیص و ابزارهای شناسایی آن‌ها پرداختیم؛ زمان این است که به تعمیر و کاهش آسیب وارد شده بپردازیم.

پس از یافتن علت لینک شکسته، اگر لینکی که استفاده کرده‌اید به علت تغییر آدرس دچار لینک شکسته شده، بهتر است آدرس URL صفحه را مجددا به‌روز کنید و آدرس صحیح را جایگذاری کنید.

به‌روز رسانی آدرس قدیمی به آدرس صحیح به ربات‌های خزنده گوگل کمک می‌کند تا پروسه خزش در وب‌سایت با نتیجه بهتری همراه باشد و خزنده‌ها بتوانند بدون مشکلی در صفحات وب‌سایت حرکت کنند.

به‌روز رسانی لینک‌ها یکی از راه‌های تعمیر لینک شکسته است

آدرس‌ URLها را بررسی کنید؛ اگر علت شکسته شدن لینک‌ها، وجود غلط املایی در آدرس صفحه بود باید آن را اصلاح کنید تا کاربران با صفحه 404 و یا صفحات اشتباه برخورد نکنند؛ این‌کار باعث ایجاد تجربه کاربری مثبت می‌شود.

اگر صفحه‌ای در وب‌سایت دارید که بسیار مهم و ارزشمند است و در دیگر صفحات وبسایت شما با تعداد بالا لینک شده، بهتر است محتوای آن صفحه را جایگزین کنید.

جایگزینی محتوا می‌تواند بسیار موثرتر از حذف صفحه باشد و کمک می‌‌کند تا ارزش آن صفحه برای وب‌سایت حفظ شود.

یکی از ساده‌ترین و بی‌دردسرترین راه‌هایی که می‌توانید برای تعمیر لینک‌های شکسته در وب‎‌سایتتان انجام دهید، حذف آن‌هاست. درصورتی که تعداد زیادی لینک شکسته در وب‌سایت داشته باشید و همه آن‌ها به کاربران شما صفحه 404 نمایش دهند، باید انتظار افت رتبه، کاهش نرخ بازدید و تجربه منفی کاربران را داشته باشید.

در این روش دیگر نیازی نیست که URL صفحات خود را بررسی کنید، اصلاح کنید و یا محتوای آن‌ها را جایگزین کنید؛ فقط کافیست تا صفحه مورد نظر که باعث ایجاد لینک شکسته شده را حذف کنید.

بهتر است حذف صفحه، آخرین گزینه‌ای باشد که به ذهنتان برای تعمیر لینک شکسته می‌رسد؛ اگر قصد دارید تا تعداد زیادی از بروکن لینک‌های وب‌سایت خود را حذف کنید، باید بدانید که حذف کردن هم به سئو و رتبه بندی وب‌سایت شما آسیب وارد می‎‌کند.

یکی از راهکارهای بهبود لینک شکسته حذف آن است.

یکی از اقدامات ضروری برای صاحبان کسب و کارهایی که وب‌سایت هم دارند، بررسی وجود لینک شکسته و تعمیر آن‌هاست. برخی افراد برای تعمیر این لینک‌های مخرب دست به اقداماتی می‌زنند که نه‌تنها به بهبود و کاهش آسیب کمکی نمی‌کنند، بلکه باعث ایجاد آسیب‌های جدی‌تر و جبران ناپذیرتر به رتبه و نتایج سئو می‌شود.

اگر شماهم برای یافتن این نوع لینک‌ها به‌کمک نیاز دارید و فکر می‌کنید که استفاده از انواع لینک‌دهی به افزایش بازدید وب‌سایت شما کمکی نمی‌کند، بهتر است با متخصصان در اُبواستودیو تماس بگیرید و از آن‌ها بخواهید تا وب‌سایت شما را بررسی و سپس لینک‌های شکسته را تعمیر کنند تا آسیب‌های وارد شده را کاهش دهند.

در این مقاله به بررسی لینک شکسته پرداختیم. باید توجه داشته باشید که بروکن لینک‌ها منجر به تخریب رتبه وب‌سایت و تجربه منفی در کاربران می‌شود.

در مرحله اول باید متوجه شویم که چه لینک‌هایی لینک شکسته هستند و سپس از راه‌های مناسب برای جلوگیری از ایجاد این نوع لینک‌ها استفاه کنیم؛ بسیار مهم است که باتوجه به علت خرابی آن‌ها، بهترین راه را برای تعمیرشان انتخاب کنیم.

اگر تمامی روش‌ها را برای کسب رتبه بهتر امتحان کرده‌اید اما هیچ نتیجه‌ای نگرفته‌اید، همین حالا از طریق کامنت‌ها و یا شماره‌ها با ما ارتباط برقرار کنید تا وب‌سایت شما را بررسی کنیم.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

شیدا صفائیان
دانشجوی رشته کارشناسی نرم افزار هستم و در حال حاضر مشغول به محتوا نویسی! علاقه زیادی به کسب اطلاعات جدید و بروز و همینطور نویسندگی دارم. امیدوارم با خوندن مقاله هام بتونم به اطلاعاتتون اضافه کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *